Jakt och ålder

Det finns inte några direkta ålderskrav på en jägare. För att få en jaktlicens ska man dock minst vara 18 år gammal. Hos Jägareförbundet kan man dock läsa om jaktstigar där även personer under 18 år får delta under överseende av en annan vuxen.

Ta med barn under jakten

Ibland kan man se att mindre barn följer med föräldrar och andra släktingar till jakten. Det kan fungera bra. Man måste dock tänka på att det är viktigt att man är tyst när man jagar. Det är mycket stillastående eller sittande och det kan barnen snabbt bli uttråkade av.

En annan sak som är viktigt att tänka på är att det kan hända oförutsedda saker under jakten. Ibland kan det vara så att ett djur skadeskjuts och det kan vara en skrämmande händelse för barnen. Man ska inte heller underskatta användandet av hörselskydd. Ett barn kan skadas för livet om ett gevär avlossas i närheten och barnet inte har hörselskydd på sig.

Jaga som äldre

Precis som det inte finns någon undre åldersgräns för att vara med på jakten finns det inte heller någon övre sådan. Det är dock viktigt att man fortfarande ser bra och att man kan hantera sitt vapen på ett säkert sätt.

Inlägg skapade 15

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote