Hjort

Även hjorten är ett djur som jagas i Sverige. Det är dock inte på alla platser det finns hjort. Det kan också vara så att beståndet är så pass litet att det inte är lämpligt att jaga djuren. I Sverige finns det två typer av hjortar som jagas och det är dovhjortar samt kronhjortar. Dovhjorten är lite mörkare i pälsen och kännetecknas av sin svarta svans. Men vad är speciellt med att jaga just hjort?

Ett skyggt djur

Hjortar oavsett sort är generellt sett mycket skygga. Det är inte helt enkelt att jaga dem med hund och och man står på pass eller smyger på dem måste man vara mycket tyst för att de inte ska springa iväg. Det som gör jakten lite svårare är att hjortarna står, samt går i flock. Att skilja ut ett djur är inte enkelt och att avfyra skott mot flocken är mycket olämpligt.

Jaga i hägn

I framför allt de södra delarna av Sverige finns det hjorthägn där hjortar hålls. De utfodras, och hålls på en lagom population. Det förekommer även jakt i hägnen för att bestånden ska kunna hållas nere. Ofta är dock de här hjortarna inte lika skygga som helt vilda sådana.

Inlägg skapade 15

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote