Hitta en jaktmark

Det här med att hitta en jaktmark är sällan helt enkelt. Det är nämligen många jägare som vill jaga i den svenska skogen tack vare det rika djurlivet. Som jägare får man ofta vara beredd att betala relativt stora summor för att kunna ha en mark att jaga på. Det är inte alls ovanligt att man får betala omkring 10 000 kronor per år och då ingår för det mesta inte kött om man vill ha det. Men hur kan man hitta en jaktmark och vad är bra att tänka på?

Mark via kontakter

Ibland kan det vara så att man känner någon som har jaktmarker och då kan man ha tur att få en plats där. Många gånger kan det vara genom just släkt och vänner som nya jägare får tillgång till en jaktmark.

Annonsera

Ett annat alternativ är att annonsera efter en jaktmark. Det finns flera tidningar att välja mellan, samt sajter online där man kan lägga ut en annons om att man söker någonstans att jaga. Det kan vara klokt att skriva om hur mycket erfarenhet man har, om man har hund och så vidare.

Bra att tänka på

När man är ny som jägare är det inte bara att hoppa in i ett jaktlag och förvänta sig att få de bästa passen. Man kan inte heller ta för givet att man ska få något kött, speciellt inte när det gäller älg eller hjort. Om man har en egen hund att jaga med bör man också tänka på att marken bör vara stor nog. Finns det redan flera hundar på en jaktmark måste den vara relativt rejäl för att man ska kunna släppa ännu en.

Inlägg skapade 15

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote